Üretimi ve kurulumu betonarme ya da ahşap yapılara kıyasla çok daha hızlı ve maliyeti kıyaslanamayacak kadar düşüktür. Müşteri talep ve ihtiyacı doğrultusunda istenen bölgeye, istenen ölçülerde kurulabilir.
Taşınabilir olması, kısa dönem kurulumlar için imar iznine gerek duyulmaması, temel atma ve su basmanı zorunluluğunu ortadan kaldırması, her türlü sismik aktivite ve ağır hava şartlarına karşı dayanıklı olması çadırın tercih edilmesindeki başlıca nedenler arasındadır.
Can ve mal güvenliği açısından güvenilirdir. Kullanılan malzeme, alev yürümezlik, su geçirmezlik özelliklerine sahiptir. Çadır hasar gördüğünde kolayca onarılır, alanı genişletilebilir, mevcut binalara eklenebilir. İzolasyon (ısı yalıtımı) yapıldığı takdirde ekonomik anlamdaki verimliği artar, yaşam kalitesi yükselir.
Kısa dönem- etkinlik çadırları (Kermes ve taziye gibi) her türlü zemine kurulabilir. Kolon – Kiriş sistemine ihtiyaç olmadığından geniş bir iç mekân alanı yaratır.
Farklı kullanım alanları ve ortamlar için birçok çadır mevcuttur. Belirli bir etkinlikte kullanılacak çadırı seçerken, ortama, iklim durumuna, çadır kurulacak bölgenin mikro klimasına, çadırdan yararlanacak kişi sayısına, kullanımın süresine uygun düşen bir çadır tipinin seçilmesi gerekmektedir.
Öngörülemeyen hava koşulları için tünel çadırlar daha konforlu ve güvenli olacaktır.